Vrijblijvend huizen kijken tijdens NVM-Open Huizen Dag

24 maart 2010 08:00

ALMERE - De NVM, de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen, organiseert zaterdag 27 maart van 11.00 tot 15.00 uur een Open Huizen Dag. Op die dag zetten verkopers hun woning open voor geïnteresseerde kopers. Kijken kan dan geheel vrijblijvend.


Almeerse NVM-makelaars hebben de te koop staande woningen opengesteld. Op de website van Funda, www.funda.nl, is een overzicht te vinden van de deelnemende woningen aan deze Open Huizen Dag. Rondkijken kan dan geheel vrijblijvend tussen 11.00 en 15.00 uur. De bewoners laten bezoekers graag hun te koop staande woning zien. Daar is geen makelaar bij aanwezig, maar die zijn na bezichtiging, ook op zaterdag, beschikbaar voor meer informatie of zelfs om meteen een bod te doen op een woning.
In een paar uur tijd kunnen kopers meerdere woningen bekijken en daarna eventueel contact opnemen met een aankoopmakelaar, die daarna het aankoopproces in goede banen kan leiden. Deze makelaar behartigt alleen de belangen van de koper en wijst kopers op de kleine lettertjes en voor- en nadelen van een bepaalde woning. Daarnaast kan hij toekomstige kopers op de hoogte brengen van de kansen die de huizenmarkt op dit moment biedt.

Funda

Op de website van Funda, waar te koop staande huizen vermeld zijn, is op een plattegrond duidelijk te zien welke huizen open staan voor toekomstige kopers. De directe link naar dit kaartje van Almere is www.funda.nl/koop/kaart/#/almere/open-huis
Wooninfo Almere

Deze week krijgt wordt de huis-aan-huis-krant Wooninfo Almere weer door heel Almere verspreid. In deze krant, een initiatief van een aantal Almeerse NVM-makelaars, zijn alle deelnemende woningen gemarkeerd met 'Open Huizen Dag 27 maart'. Voor meer informatie of om de krant op internet te bekijken: www.wooninfoalmere.nl.