Vrijeschool Raphaël viert Pinksterfeest en slaat eerste paal uitbreiding

27 mei 2010 07:00

MUZIEKWIJK - De Vrijeschool Raphaël aan de Lierstraat 7 vierde vrijdag 21 mei haar jaarlijkse Pinksterfeest. Er werd volgens oude traditie rond de meiboom gedanst. Ook is die dag de eerste heipaal in de grond geslagen voor de uitbouw van het bestaande schoolgebouw.


Pinksteren is het feest van de vrijheid en de liefde, het feest van de geest en de toekomst; een bewustzijnsfeest. Vijftig dagen na Pasen, tien dagen na Hemelvaart, viert men het feest van de scheppende menselijke geest. Daarom hebben de kinderen de versieringen zelf gemaakt van allerlei kleuren papier.

Eerste paal

Direct na de feestelijkheden is begonnen met het heien van de eerste paal. Een markant moment waar ruim anderhalf jaar van programmeren, ontwerpen, rekenen, vergunningen en subsidies aanvragen aan vooraf zijn gegaan. Door de groei van het aantal leerlingen in de afgelopen jaren had de school recht op vier extra klaslokalen. Daarnaast was er de wens om het podium in het hart van het gebouw te vergroten en om te vormen tot een multifunctionele ruimte.
Het ontwerp van de uitbreiding komt van de oorspronkelijke architect Pieter van der Ree. Het plan is verder uitgewerkt door Oebele Hoekstra architecten uit Almere. Het ontwerp kenmerkt zich door zijn organische architectuur. "Een gebouw dat door zijn vrije organische vormen een tijdloze schoonheid uitstraalt en in de ruimste zin dienstbaar wordt aan zijn gebruiker." Naar verwachting zal de verbouwing van de Vrijeschool in november dit jaar gereed zijn.
Inloopdagen

Kennismaken met de Vrijeschool Rahaël kan tijdens de inloopochtend op woensdag 27 mei, donderdagavond 28 mei vanaf 20.00 uur en zaterdag 29 mei vanaf 10.00 uur. Kijk op www.vrijeschool-almere.nl voor meer informatie.