Vrijwilligers gezocht voor wandelgroep woonzorgcentrum

08 februari 2012 06:00

POORT - De Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA) start in samenwerking met Zorgcentrum Vizier een wandelgroep op de donderdagmiddag voor bewoners die in zorgcentrum Vizier wonen. Op de drie afdelingen waar de wandelgroep van start gaat wonen 21 bewoners die dementerend zijn.


Het project wil wekelijks de mogelijkheid bieden aan bewoners om te genieten van de buitenlucht. Sommige bewoners maken gebruik van een rolstoel, anderen maken gebruik van een rollator. Er wordt gewandeld op donderdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur. Na afloop wordt samen met de bewoners nog een kopje koffie gedronken.
De VMCA is op zoek naar vrijwilligers met een goede conditie die het leuk vinden om te wandelen en bewoners mee te nemen naar buiten. De vrijwilligers kunnen zelf op een rooster aangeven hoe vaak zij mee kunnen/willen wandelen. Eventuele reiskosten worden vergoed.
Vrijwilligers kunnen op werkdagen tussen 9.30 en 12.30 uur bellen met Marleen Ammerlaan op 036-5341404. Meer informatie is te vinden op www.vmca.nl.