Vrijwilligers gezocht voor zomerkamp Jeugd In Beweging

09 juli 2007 08:42

ALMERE - Stichting Jeugd In Beweging organiseert ook dit jaar haar befaamde zomerkampen. De vakantieweken, van 22 juli tot en met 11 augustus, zijn bedoeld voor jeugd in de leeftijd van acht tot veertien jaar die niet zo gemakkelijk aan vakantie toe komen. In drie kampweken wordt hen een onbezorgde tijd geboden waarbij het accent op beweging ligt.


De kampen zijn 'military style'. Er word geslapen in grote legertenten, op echte veldbedden, en word er gebruik gemaakt van een groot aantal klassieke legervoertuigen en jeeps. Het kamp wordt gehouden op camping De Paasheuvel, gelegen in de bossen van Vierhouten op Veluwe. De kampen zijn traditioneel een groot succes en zijn zeer aantrekkelijk voor de doelgroep. Dit jaar is er plaats voor 150 deelnemers, waarvan al tachtig inschrijvingen binnen zijn. Voor zeventig sportieve kinderen die deze uitdaging aandurven is nog plek. Voor deelname word een bescheiden eigen bijdrage van de ouders gevraagd van dertig euro. De rest van de kosten wordt gedekt door subsidies en Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton, die hoofdsponsor is van het zomerkamp 2007.
Ook is er in het kamp nog plaats voor enkele gemotiveerde vrijwilligers die kunnen helpen met de actieve begeleiding van de kinderen. Wij denken hierbij met name aan studenten die een opleiding in de sociaal pedagogische sfeer volgen of een opleiding tot bijvoorbeeld docent sport. Voor hen zijn met deelname aan het zomerkamp eventueel studiepunten te halen, maar de stichting gaat het vooral om betrokkenheid met de doelgroep.
Voor inschrijvingen van deelnemers of aanmelden als vrijwilliger bel met 036-8445557 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur, of stuur een e-mail aan sjib@chello.nl. Of kijk voor meer info op www.sjib.nl/wb.