Vrijwilligers gezochtNL DOET in Almere nu al groot succes

09 maart 2011 06:00

ALMERE - Maatschappelijke organisaties in Almere meldden 108 klussen aan voor NL DOET. Dit zijn er meer dan ooit tevoren en het kan nog stijgen. In 97 procent van alle gemeenten in Nederland zijn klussen te doen op 18 en 19 maart. Een ongekend succes. Het Oranje Fonds organiseert NL DOET.


Het Oranje Fonds roept iedereen op om zich op deze dagen in te zetten voor sociale organisaties. Maatschappelijke organisaties maken dit jaar in grote getale gebruik van NL DOET. Er zijn nu al 6.000 klussen aangemeld, het dubbele ten opzichte van 2010. De actie biedt organisaties de mogelijkheid om klussen of activiteiten aan te bieden, waar ze anders geen mankracht voor hebben.

Handen uit de mouwen

Op de speciale website staan op dit moment 108 klussen in Almere te doen. Nu is het aan bedrijven, kantoren, scholen, ambtenaren, families en andere inwoners om zich te melden bij de organisaties via www.nldoet.nl en op 18 of 19 maart de handen uit de mouwen te steken.
Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: "Vrijwilligers vormen het hart van sociale initiatieven. Tijdens NL DOET kan iedereen vrij makkelijk iets wezenlijks betekenen voor maatschappelijke organisaties. Daarnaast is het een unieke kans om kennis te maken met een nieuwe organisatie en tegelijkertijd een leuke dag uit te beleven".
VLA zoekt vrijwilligers

Het Voedselloket Almere zamelt op 18 en 19 maart boodschappen in bij drie supermarkten: Albert Heijn aan de Brink 94, Lidl in de Blekerstraat 14 en Albert Heijn aan de Rimsky-Korssakovweg 9. Stichting Voedsel Loket Almere (VLA) heeft als doel het verstrekken van basisboodschappen aan mensen die tijdelijk in financiële nood verkeren.
Het voedselloket Almere is op zoek naar mensen die die dagen tweeëneenhalf uur in een van de drie supermarkten in Almere flyers met boodschappenlijstjes uit willen delen en de gekochte boodschappen in ontvangst willen nemen. Kijk voor meer info op www.voedselloketalmere.nl.