Vrijwilligers voor vrijwilligers

09 augustus 2009 07:00

ALMERE - Vrijwilligers van de botterstichting zijn kanjers. Zo hielpen de vrijwilligers van de botterstichting op zondag 26 juni mee aan de Swim Challenge Almere en namen vrijwilligers op woensdag 22 juli twaalf medewerkers van het Roparun Parkhuys mee voor een dagje zeilen op het Gooi- en IJsselmeer.


De Almeerse Botterstichting nodigde de vrijwilligers van het Roparun Parkhuys uit voor een tochtje op een botter. De vrijwilligers van de Botterstichting vonden het tijd voor een verwendag. Het is een leuk initiatief: vrijwilligers voor vrijwilligers. En de genodigden danken de botterstichting voor de uitnodiging en de fijne dag.
Toen de groep om 17.00 uur de haven van Almere binnenvoer, konden ze terugkijken op een feestdag. Ze hebben genoten! Het was een belevenis op een botter vol onder zeil te varen en niet op de motor. Wat een stuurmanskunst is daarvoor nodig en wat ging het goed. De vijf vrijwilligers van de botter, bestaande uit één dame en vier heren, deden het geweldig.
Zondag 26 juni deden enkele vrijwilligers van de botterstichting hand en spandiensten voor de Swim Challenge Almere. Met de botter als boei in het Gooimeer. Alle vrijwilligers hebben een gedeelte van hun onkostenvergoeding bijgedragen aan het goede doel van de Swim Challenge, namelijk de kinderafdeling van het Flevoziekenhuis.
Op 4, 5 en 6 september zullen deze twintig vrijwilligers zich weer belangeloos inzetten tijdens de Botterdagen.