Vrolijke Tini en Piet Koorn vieren 60-jarig huwelijk

08 april 2021 10:45

SEIZOENENBUURT – Tini (82) en Piet (83) Koorn uit de Meistraat in Buiten vierden woensdag hun 60-jarig huwelijk. Vanwege corona werd daar op bescheiden manier bij stil gestaan.

Dat maakte hen niet minder trots, want het echtpaar heeft het al zes decennia prima naar de zin met elkaar. "Hun kracht is de positiviteit en een flinke dosis humor. Ze zijn echt grappig met elkaar", zegt dochter Anita. "Bovenal zijn mijn ouders ook hele lieve mensen. Ze hebben ook veel meegemaakt en elkaar altijd gesteund."

Als het even kan dan nemen Tini en Piet de wijk naar hun stacaravan op de Veluwe waar ze al meer dan 50 jaar van genieten. "Dat is midden in de natuur. Mijn vader is daar lekker druk met bijvoorbeeld mega veel bladeren harken na de herfst en het schuren en lakken van de caravan."

Goedgekeurd

De moeder van Tini had destijds al voorzien dat het wel goed zou komen met de keuze van haar dochter. "Ze hebben elkaar leren kennen via een wederzijdse vriendin", zegt dochter Anita. "Mijn oma had mijn vader al bij de eerste ontmoeting direct 'goedgekeurd'."

Het leidde tot twee kinderen, drie kleinkinderen en twee achter-kleinkinderen.

Tini en Piet Koorn hebben plezier in het leven en hun huwelijk. (Foto: aangeleverd)

Gerelateerd

Kringloop
Almeerse  Banen