Vrouweninformatiepunt Almere wordt Vrouwenwijzer Almere

17 januari 2010 08:00

KRUIDENWIJK - Vrouwenwijzer Almere opent dinsdag 19 januari haar deuren in het Startblock aan de Wisselweg. Iedere dinsdag tussen 9.00 en 11.30 uur kunnen vrouwen er terecht met hun vragen of voor een kopje koffie of thee.


Sadia El Benhay en Soemitra Oedjaghir nemen het stokje over van Asha Langhout, de oprichtster van Vrouweninformatiepunt Almere. Asha overhandigt 'dit stokje' symbolisch aan de nieuwe coördinatoren.
Vrouwenwijzer Almere begeleidt vrouwen die zich hebben gevestigd in Nederland om ze wegwijs te maken in de samenleving. Deze persoonlijke begeleiding is bedoeld als tijdelijk steuntje in de rug. Indien nodig wordt verwijzen we de vrouwen naar een instantie waar ze verder geholpen kan worden. Vrouwenwijzer is ook behulpzaam bij het leggen van contact of gaat mee naar een gesprek. Bij voldoende belangstelling zullen er ook themaochtenden georganiseerd worden. Wie ideeën of suggesties heeft, mag dat doorgeven.

Vrouweninloop

In Almere Buiten kunnen vrouwen terecht bij de Vrouweninloop, elke donderdag in United aan de Dwangmolenstraat 120 van 9.30 tot 11.30 uur. Voor een kopje koffie of thee en om contacten te leggen. Elke maand worden er leuke en leerzame thema ochtenden georganiseerd en is er Nederlandse les, computerles of naailes. Vrouwen kunnen zelf aangeven welk thema aan bod komt of een activiteit organiseren.
Kijk voor meer info op www.vrouwenwijzer-almere.nl of bel 06-42487816. E-mail vrouwenwijzeralmere@live.nl.