VVV terug in Havenkom

01 juli 2009 07:00

HAVEN CENTRUM - "Veel dagjesmensen vragen mij wat er te doen is in Almere", zegt havenmeester Henk Parmentier. "Een VVV-informatiepost blijkt onontbeerlijk, zeker met het mooie weer…" Vanaf deze week kunnen bezoekers die via de haven het oudste deel van Almere binnenkomen, terecht bij Grand Café De Havenkom.


Bezoekers die met hun bootje de Almeerse havenkom invaren, vragen de havenmeester het hemd van het lijf. Henk: "Haven had eerst wel een VVV-kantoor, maar die werd opgeheven. Erg vervelend, want het is echt nodig." Gelukkig is de oplossing zeer nabij, letterlijk en figuurlijk.
"Vanaf donderdag 2 juli staat er inderdaad een informatiezuil in onze zaak", beaamt Remko Veenstra, bedrijfsleider van Grand Café De Havenkom. Ook de eigenaar, Raymond Blankenzee is blij met de VVV-informatiezuil. "We hebben altijd al veel aanloop van fietsers, schippers, motorrijders en wandelaars. Ze zijn vaak positief verrast over wat er allemaal te doen is in Almere, als wij als jonge Almeerse ondernemers erover vertellen." Remko vult aan: "We hadden al kaartjes 'Over Flevoland' voor uitstapjes en ander nieuws over de provincie. Met deze VVV-zuil in Grand Café De Havenkom kunnen we nog meer leuke uitgaanstips meegeven." Het grote voordeel is volgens Remko en Raymond dat Grand Café De Havenkom centraal ligt en lang open is. Remko: "De havenkom heeft een heel gevarieerde horeca en vergeet natuurlijk de winkels beneden niet." Raymond besluit lachend: "We blijven natuurlijk de poorten van Almere."
De havenmeester vindt het heel prettig dat hij vanaf deze week bezoekers door kan verwijzen. "En ze kunnen ook de krant Almere DEZE WEEK doorbladeren, naar de uitagenda, want die is vanaf deze week ook verkrijgbaar bij ons havenkantoortje bij de sluis."