'Walk In' levert eerste initiatieven Almere Hout-Noord op

23 oktober 2009 08:37

STAD CENTRUM - De gemeente Almere en Ymere roepen iedereen op om initiatieven aan te melden zodat er een plek voor kan komen in de plannen voor de ontwikkeling voor Hout-Noord. Onlangs hielden de twee partijen een 'Walk In' aan de Blekerstraat om bewoners zelf mee te laten denken over de wijk.


Tijdens de Walk In werden de plannen en vooral de mogelijkheden voor Almere Hout Noord gepresenteerd en daarbij werd vooral om reacties en ideeën van belangstellenden gevraagd. Deze eerste 'Walk In' leverde de eerste interessante ideeën op voor de verdere planontwikkeling van de sociaal duurzame woon- en werkwijk Almere Hout Noord. Wethouder Duivesteijn: "Dit was het allereerste begin. We rekenen op een stroom van ideeën die we een plek kunnen geven."
Ymere en de gemeente vinden het belangrijk dat "mensen zélf de wijk maken". Tijdens de 'Walk In' kwamen de eerste interessante ideeën al binnen. Deze gingen voornamelijk over het starten van kleine bedrijven en het bouwen van woningen met anderen. Maar bijvoorbeeld ook over een paard in de tuin - een woning bouwen met paardenstallen - en het bouwen van een huis met ouders om later de nodige zorg te kunnen geven. Sommige belangstellenden wilden hun goede ideeën nog niet zomaar prijs geven en sturen een reactie via de website in. De gemeente Almere en Ymere roepen daarom iedereen op om initiatieven aan te melden zodat er een plek voor kan komen in de plannen voor de ontwikkeling voor Hout Noord: www.wijkvoorinitiatieven.nl.
[In kader]

Hout-Noord: bouwen aan woning, bedrijf én wijk

De ontwikkeling van Almere Hout Noord gaat eerst en vooral over mensen. Almere Hout Noord wordt een ondernemende, talentvolle en ecologische wijk. In de wijk hebben mensen wat met elkaar. Ze bouwen niet aan alleen aan hun woning of bedrijf, maar ook aan de wijk. Bewoners, ondernemers en instellingen geven aan wat er nodig is op het gebied van bijvoorbeeld sport, ontmoeting en onderwijs. De wijk heeft een sterke hoofdstructuur met water, groen en statige stadslanen. Vervolgens zijn er kleinere buurten met hun eigen sfeer, waarbinnen veel vrijheid is voor bewoners en ondernemers om invulling te geven aan hun eigen manier van leven en werken. In Almere Hout Noord komen woningen en bedrijven is alle vormen en maten. Ymere en gemeente Almere werken op een unieke wijze samen aan de totstandkoming van deze Wijk voor initiatieven.