Wandelfeest 'Lopen in het landschap'

10 september 2008 07:00

ALMERE - "Luid de herfst in met een feest in de natuur", zegt woordvoerder Simone van den Boogaart van het Flevo-landschap. "Kom naar het wandelfeest 'Lopen in het landschap' op zondag 21 september."


Het Flevolandschap nodigt Almeerders, jong en oud, uit om zondag 21 september te komen genieten van allerlei gratis activiteiten van 11.00 tot 16.00 uur. Het Flevo-landschap organiseert dan een wandelfeest in de Lepelaarplassen bij Almere, Natuurpark Lelystad en op Schokland. "We organiseren 'Lopen in het landschap' dit jaar voor de vijfde keer", zegt Van den Boogaart. "Met dit evenement nodigen de provinciale Landschappen de mensen uit om al lopend te genieten van de natuur."

Lepelaarplassen

De oergedachte van dit wandelfeest herleeft in de Lepelaarplassen. Deze dag kan de bezoeker vrij door het gebied lopen, dat normaal gesproken niet open is voor publiek. Ook is een lange wandeling uitgezet door de Almeerse wandelclub Almeerbuiten rond dit vogelrijke natuurgebied. Vogelaars van Vogelwacht Flevoland staan klaar voor alle vogelvragen in de observatiehut.
Bij bezoekerscentrum De Trekvogel kunnen kinderen broodjes bakken boven een kampvuur, schminken en de onderwaterwereld ontdekken.

Natuurpark Lelystad

Almeerders kunnen een kijkje nemen op het verlaten eiland in de centrale plas. De boot vaart niet alleen naar dit onbewoonde stukje, hij legt ook nog aan bij de Vikingen. Een wandelroute leidt naar het broodjes bakken en vuursteen slaan op de prehistorische nederzetting. Er is het straattheater, een gezellige minibraderie en een huifkar.
Schokland

Wandelliefhebbers kunnen een lange wandeling maken onder leiding van een gids over dit voormalige eiland. Ervaar de tijd voor de inpoldering tijdens het bezoek aan de oude haven. Bij bezoekerscentrum De Gesteentetuin kunnen kinderen graven naar schatten in de grond. Kinderen kunnen speuren tijdens de kabouterroute en archeologische vondsten bekijken. Een visje roken kan ook op deze dag.
Meer informatie: www.flevolandschap.nl. Voor landelijke activiteiten kijk op www.lopeninhetlandschap.nl.