Wandkleden aangeboden in Buiten

19 november 2008 08:00

ALMERE - Enkele actieve bewoners van de Stripheldenbuurt hebben de afgelopen weken flink geborduurd. Alle borduursels zijn in twee wandkleden verwerkt en donderdagmiddag aangeboden aan de gebiedsmanager en de Protestantse Wijkgemeente van Almere Buiten."Anja Leenheer en Tiny van de Broek (links op de foto) van de Protestantse Wijkgemeente van Almere Buiten kregen een wandkleed", vertelt Ans Kits, initiatiefneemster. "Het tweede wandkleed overhandigden wij aan Irma Heijman en Monique van der Plas van de gemeente. Deze is voor de wijkwinkel."
Ans Kits dong mee naar het Beste Buurtplan van Nederland. "We hebben helaas de finale niet gehaald, maar zijn wél heel tevreden over wat we bereikt hebben." Ze maakten drie hele mooie wandkleden, een buurtlied en een borduurprojectlied. "Het derde wandkleed hangt nu in activiteitencentrum Perplex, waar we samen borduren elke woensdagochtend. Heel veel mensen hebben meegewerkt en we hebben prachtige publiciteit gehad. En voor alle hulp en support bedanken we iedereen heel hartelijk."
Vrouwen die willen mee borduren zijn elke woensdagmorgen vanaf 09.30 tot 12.00 uur in Perplex aan de Flipjestraat in de Stripheldenbuurt welkom. Deelname is gratis en kleine kindjes mogen mee. Aanmelden is niet nodig. Ans besluit: "Gewoon komen en je buitenlandse of Nederlandse buurvrouw meebrengen!" Voor meer informatie: 036-5326126.