Wanneer wordt besluit voor snelwegverbinding getekend?

02 maart 2011 06:00

ALMERE - Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week woensdag een brief aan minister Schulz-Verhaegen van Infrastructuur en Milieu gestuurd over het tracébesluit A6-A9/A1-A10. Ook de fracties in de Tweede Kamer hebben de brief ontvangen.


In de brief laat het college de minister weten het onaanvaardbaar te vinden dat er opnieuw wordt getornd aan de inhoud en de planning van het tracébesluit, het doortrekken van de snelwegen A6/A1/A9/A10. Het college dringt aan op duidelijkheid over de ondertekening van het tracébesluit.
"Het is in het belang van Almere dat de rijksoverheid de gedane beloftes nakomt, en dat de regering laat zien dat het haar werkelijk ernst is met het oplossen van de fileproblematiek die Almere teistert", schrijft het college. "Mocht dat niet gebeuren, dan kunnen wij dat niet anders uitleggen dan als een breuk in de afspraken die de rijksoverheid met de Metropoolregio Amsterdam en de gemeente Almere heeft gemaakt. Juist omdat de Almeerse bereikbaarheidsproblematiek ver terug gaat, juist omdat de urgentie groeit, verzoeken wij u - en met u alle Kamerfracties - om per ommegaande duidelijkheid te verschaffen. Wanneer wordt het Tracébesluit A6/A1/A9/A10 getekend?"
De gemeente Amstelveen wil terugkomen op eerder gemaakte afspraken. "Wij lijken daardoor in een situatie terecht te komen, waarin stagnatie op stagnatie dreigt", zo reageert Almere in de brief.