Warme geluiden bij Fridaynight Jazz

05 november 2008 08:00

ALMERE - In discotheek WOW Under in Stad is er op vrijdag 7 november Fridaynight Jazz. Fridaynight Jazz is een combinatie van een concert en een jazz-jamsessie. Eerst speelt het basisquartet een set. Vervolgens zijn gevorderde artiesten van harte welkom om op het podium mee te spelen.


De sessie wordt geleid door Willem Hellbreker op saxofoon. Hij neemt deze keer Nick McGuire (contrabas), Maurice Rugebregt (gitaar) en een drummer mee. Willem Hellbreker is een bijzondere saxofonist die het traditionele combineert met een eigen geluid. Duidelijk geïnspireerd door saxofonisten als Stan Getz, Hank Mobley en Dexter Gordon tovert hij met een warm en expressief geluid lyrische lijnen uit zijn tenorsaxofoon en schuwt het avontuur niet. Van sterk swingend tot verstild melancholiek, elke standard krijgt een glansvolle interpretatie en zijn eigen stukken worden geroemd om hun karakteristieke sfeer en zeggingskracht.
De cd's van zijn kwartet krijgen onverminderd goede recensies. Willem is tevens een veelgevraagd saxofonist voor vele bigbands waaronder de Holland Bigband, Bernard Berkhout's Swing Orchestra, the Charli Green Bigband, the Burn Brigade, de Amstel Bigband, Hear here, Bigband Molenaar.
De avond begint om 21.00 uur, zaal open om 20.30 uur. De toegang bedraagt 5 euro, plus jaarlidmaatschap van 2,50 euro. WOW Under is te vinden aan de Koopmanstraat 5, een zijstraat van de Grote Markt. Voor informatie: info@firstfloorproductions.nl of 06-52065639.