Warmwatertherapie in de Vrijbuiter

07 oktober 2009 07:00

BUITEN CENTRUM - Het doelgroepenbad van de Vrijbuiter wordt vier dagdelen per week gebruikt door de Patiëntenvereniging voor Warmwatertherapie. In water met een temperatuur van 32 graden worden onder begeleiding van een fysiotherapeut oefeningen gedaan die de spieren en de algehele conditie van de deelnemers versterken. De vereniging zoekt nieuwe vrijwilligers.


De redenen om deel te nemen aan de warmwatertherapie zijn heel divers. Er kan sprake zijn van een chronische handicap of ziekte, maar er zijn ook mensen die revalideren na een operatie of na een ziekte hun conditie weer op peil willen brengen. Vaak zijn de leden doorverwezen door artsen of fysiotherapeuten, maar er zijn ook aspirant-leden die zichzelf aanmelden omdat ze vanwege een medische reden baat hopen te hebben bij de warmwatertherapie.
De vereniging viert dit jaar haar 15-jarig bestaan. Dat er in Almere behoefte bestaat aan een dergelijke vereniging blijkt wel uit de voortdurende stroom van nieuwe aanmeldingen. Masja Jansen geeft les en vertelt: “Toen de vereniging in de zomer van 1994 werd opgericht was er een kleine groep deelnemers, nu zijn het er meer dan 250, verdeeld over twaalf groepen.”
Een belangrijke groep voor de vereniging vormen de vrijwilligers. Zij bieden hand- en spandiensten tijdens het omkleden en het lopen van de kleedruimtes naar het bad. En indien nodig helpen zij deelnemers het bad in of begeleiden hen bij de oefeningen. “Het is dankbaar werk, je bent elke week een paar uur in het zwembad, dat kost tijd, maar ik heb het er graag voor over”, vertelt een vrijwilliger.
Interesse om als vrijwilliger mee te doen? Bel naar mevrouw Van Haren: 036-5325634. Lezers die mogelijk zelf lid willen worden van de vereniging kunnen contact opnemen met de heer Vleeming: 036-5333744. Momenteel zijn er nog enkele plaatsen vrij.