Wat moet Stichting Opkikker met 43.349 oude mobieltjes?

27 september 2009 07:00

ALMERE - Stichting Opkikker is de afgelopen maanden druk bezig geweest om zoveel mogelijk oude mobieltjes in te zamelen. Geholpen door de fantastische inzet van ruim 2.600 relaties bestaande uit bedrijven, particulieren, scholen en natuurlijk de ambassadeurs is het Stichting Opkikker gelukt om een recordaantal van 43.349 oude mobieltjes uit heel Nederland in te leveren bij de Vodafone Netherlands Foundation. Maar liefst 2.801 Almeerse bewoners leverden hun oude mobiele telefoon in.


Stichting Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen en hun gezin zodat ze even het ziek zijn vergeten en genieten met het hele gezin.
Uit onderzoek bleek onlangs dat er miljoenen oude mobieltjes ongebruikt bij mensen thuis liggen. Mede door dit onderzoek en de actie van de 8 jaar oude Dewi die in februari in haar ééntje 1.670 oude mobieltjes inleverde ten bate van Stichting Opkikker, besloot de stichting ook zelf in actie te komen. Maanden lang is Nederland in rep en roer geweest voor Stichting Opkikker om oude mobieltjes in te zamelen. Vanuit iedere uithoek van Nederland kwamen dagelijks dozen vol oude mobieltjes binnen bij de stichting, op het secretariaat van de in Almere-Haven en zijn duizenden mobieltjes handmatig geteld en opnieuw verpakt in dozen.
Een grote ploeg vrijwilligers van de stichting werd geholpen door Roest verhuizingen uit Almere om de honderden dozen van de eerste etage de vrachtwagen in te dragen.

Actie voortzetten

Ruud Sliphorst, directeur van Stichting Opkikker is verheugd met het prachtige resultaat: "Wij hadden dit niet kunnen realiseren zonder alle geweldige belangeloze medewerking van duizenden mensen en natuurlijk de inzet van de Vodafone Netherlands Foundation die als hoofdsponsor van de stichting 3,50 euro per oud mobieltjes uitbetaalt. Zo'n geweldig succes moet je natuurlijk voorzetten!"
Alle oude mobiele telefoons blijven dan ook gewoon van harte welkom bij Stichting Opkikker, Kerkstraat 92, 1354 AC, Almere Haven.
Meer informatie: Stichting Opkikker www.opkikker.nl of bel met 036-5386660.