Wateetenbeweegik-bus verandert levens

01 oktober 2008 07:00

ALMERE - Binnenkort komt de Wateetenbeweegik-bus naar Almere. In en om dit unieke voertuig is informatie te verkrijgen over gezond eten en voldoende bewegen. Het Projectteam Samen Beter zet de bus in op donderdag 13 november op het Stadhuisplein in Almere Stad in het kader van de Week van de Chronisch Zieken.


In de Wateetenbeweegik-bus wordt op een interactieve manier het eet- en beweeggedrag van geïnteresseerden in kaart gebracht. Zij krijgen ook persoonlijke adviezen en tips mee! Binnen 20 minuten zijn zij een ervaring rijker, want deze ervaring is plezierig voor de rest van hun leven.
Ook buiten de bus is genoeg te beleven. Er zijn tal van activiteiten over de thema’s gezond eten en bewegen. Zo is er een kookeiland waar producten uitgedeeld worden, een podium waarop diverse beweegacts plaatsvinden, twee Wii spelcomputers en een gezondleven-quiz waar mooie prijzen te winnen zijn en een stand met een diëtiste van Yakult en vertegenwoordigers van Sportservice Flevoland.
De bus is een initiatief van het Voedingscentrum en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) in samenwerking met de landelijke campagnes De Schijf van Vijf en 30minutenbewegen.
Tijdens de Week van de Chronisch Zieken wordt deze donderdag in de burgerzaal van het stadhuis het evenement Samen Beter 2008 georganiseerd. Het evenement is te bezoeken van 11.00 uur tot 16.00 uur en is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met chronische ziekte. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd op dit evenement.