Waterwijk wint Voetbalvierdaagse Wintercup volgend jaar wellicht op kunstgras

07 januari 2009 08:00

ALMERE - De organisatie van de Wintercup Almere kan terugzien op een zeer geslaagd evenement. De zestiende editie werd gewonnen door voetbalclub Waterwijk. Er bestaat een goede kans dat de wedstrijden volgend jaar worden gespeeld op kunstgras.


Organisator Gerard Baljet is uitermate tevreden over de zestiende editie van de Wintercup, die van 27 tot en met 30 december werd gehouden in het Topsportcentrum. "Er zijn hier ruim 1400 sporters actief geweest die ontzettend veel plezier hebben gehad. Gedurende de vier dagen hebben bijna 15.000 mensen de wedstrijden bekeken. Dat is vergelijkbaar met het vorige jaar. Ik ben daar uiteraard heel tevreden over."
Berichten in de media dat het grote Topsportcentrum de sfeer van het toernooi niet ten goede komt, spreekt Baljet tegen. "Dat zeggen een paar bezoekers die buiten stonden te roken. Hoe kan je nu sfeer proeven als je telkens naar buiten moet lopen om te roken? Dan zie je toch niks. Die verslaggever had de spelers eens moeten vragen naar hun mening. Jammer dat altijd het negatieve eruit wordt gehaald."
De Wintercup wint volgens Baljet jaarlijks aan belangstelling. "Dat blijkt uit de cijfers. Het is een traditioneel evenement waar alle Almeerse clubs elkaar ontmoeten. Dat is belangrijk. En we blijven vernieuwen. Zo overwegen we volgend jaar kunstgras neer te leggen."
Persoonlijk hoogtepunt voor Baljet was het verrassingsoptreden van de bekende band Replay op de slotavond. "Dat hadden mijn zoons geregeld. Fantastisch. Daarnaast stonden ook kanjers als Raymond Beense, Liesbeth Vollebregt en Wesley op het podium. Het was één groot feest. Ik heb nu al zin in de zeventiende editie."