Weblog Emeke Buitelaar op www.almeredezeweek.nlVoortgang stadsklok Time == Art online te volgen

11 februari 2009 08:00

STAD CENTRUM - De Almeerse kunstenares Emeke Buitelaar werkt aan de grote stadsklok die verrijst in het stadscentrum van Almere. Vanaf deze week houdt de kunstenares op de website www.almeredezeweek.nl een weblog bij over dit project met landelijke uitstraling.


"Ik vind het super dat ik de vorderingen van het project Time == Art via een blog in de krant kan delen met de Almeerders die hier benieuwd naar zijn", zegt Buitelaar. "De romantische ontmoetingsplaats rond de stadsklok is een Almeers project en precies een jaar geleden werd erover in de krant geschreven. Ik kon pas in november beginnen met opdrachten geven tot uitvoer omdat toen het contract pas rond was. Om te laten zien wat er allemaal nodig is en gedaan moet worden krijg ik de gelegenheid om dit via dit blog te doen. Ik hoop iedereen enthousiast te maken om als het klaar is de opening met mij te vieren."
Buitelaar vult regelmatig het blog aan. Zo kan iedere Almeerder zien hoe de kunstenares vordert. De stadsklok is geïnspireerd op de Maya-cultuur. Buitelaar wil dat bezoekers van het centrum anders naar het begrip tijd gaan kijken. De klok bestaat uit een zuil van 4,30 meter hoog, omringd door vier banken in de Maya-kleuren rood, wit, blauw en geel."
Buitelaar gaat het kunstwerk met Almeerse scholieren mozaïeken.