Website columnist Robert Mienstra

11 maart 2010 08:00

ALMERE - Robert Mienstra - columnist in deze krant van de Hoeksteen - heeft een eigen website: www.studiomienstra.nl. Op de site zijn de nieuwste hoeksteen en een archief van reeds gepubliceerde columns te vinden. "En de site biedt veel meer leesplezier", zegt Robert Mienstra.


"Op mijn website publiceer ik om de week ook de column Bouwsteen", vertelt de columnist. "Daarnaast is er ook elke week een onderwijstip te lezen." Mienstra put voor die onderwijstips uit zijn ervaring als leerkracht in het voortgezet onderwijs. "In 27 jaar als leerkracht maak je veel mee. Ik heb ook ontzettend veel geleerd. Die ervaringen geef ik in korte onderwijstips door aan jongere collega's."
De onderwijstips zijn geen belerende stukjes. "Integendeel", zegt Mienstra, "ik schrijf ze als cursiefjes zonder de wijsheid in pacht te hebben."
Mienstra is ook actief als docent aan de IWPacademy. "We geven met de academy met name workshops over mediagebruik, we richten ons daarbij op ondernemers en topsporters. Nieuws over die cursussen is ook op mijn site te vinden."
Verder heeft Mienstra achtergronden over zijn schrijversloopbaan op zijn site gezet. "Er bellen soms scholieren die een werkstuk over columnschrijven maken. Als ze mijn site bezoeken, kunnen zich goed voorbereiden op een interview dat ze met me gaan maken."
Meer informatie: www.studiomienstra.nl