Website om 'over de digitale drempel te stappen'

08 november 2009 09:56

ALMERE - Voor 'de oudere Almeerder' heeft de Almeerse Lindy van Dijk de website www.seniorenplein-almere.nl opgericht. Op de site is er rekening gehouden met de lettergrootte, het overzicht en een wat moeizamere motoriek van ouderen.


Lindy: "In mijn vrienden- en familiekring kom ik veel ouderen tegen die wel op internet willen surfen, maar moeite hebben met het besturen van en het klikken met de muis, het intypen van een internetadres, de kleine letters op een website en de hoeveelheid informatie die op een website staat. Ze horen wel over internet en dat 'alles' er te vinden is, maar ze hebben geen idee hoe ze het moeten vinden."
Met een heldere, overzichtelijke pagina met grote letters, een goed contrast en grote plekken om te klikken moet het surfen op internet makkelijker maken. "Met een paar klikken het web verkennen!"
De website is bedoeld voor 50-plussers, "want niet alle 50-plussers zijn over de digitale drempel gestapt", zegt Lindy. "Vaak krijgen 50'ers wat meer tijd en merken ze dat ze eigenlijk een computer nodig hebben. Een eenvoudige site als deze kan ze over de drempel helpen."
Lindy gaat zelf op zoek naar adressen voor op de site. "De sites die op de website staan heb ik uitgezocht op handigheid, maar ook op geschiktheid voor ouderen. Sites met een te klein lettertype zijn niet door de selectie gekomen. Het is wel mogelijk op deze sites te surfen, maar niet voor een beginner."
Er komt nog meer op de Almeerse seniorenwebsite. "Ik werk aan kleine filmpjes waarin wordt uitgelegd hoe je de muis het beste kunt vasthouden, hoe je kunt scrollen, hoe je het lettertype kunt vergroten als dat te klein is."