Wedstrijd voor het mooiste boek van 2009

03 augustus 2009 06:20

ALMERE - ‘Open je eigen boek’ is een unieke boekontwerpwedstrijd speciaal voor creatieve boekliefhebbers, schrijvers en vormgevers die altijd al hun mooiste boek wilden maken. Inschrijven voor deze wedstrijd kan (individueel of als groep) tot zaterdag 1 augustus.


Bij deze wedstrijd zijn de inhoud (‘is het goed geschreven?’) én de vormgeving (‘is het boek mooi geïllustreerd en opgemaakt?’) beide belangrijk. Voor wie altijd al een eigen boek heeft willen maken, is dit de ultieme kans. Iedereen mag namelijk meedoen, alleen of samen, jong of oud, amateur of professional. Omdat zowel de inhoud als de vorm van het boek belangrijk zijn kan samenwerking soms nóg betere resultaten opleveren.
Een jury, onder andere bestaande uit Aleid Truijens, auteur, recensente en columniste bij de Volkskrant, Anneke Oele, directrice Art Amsterdam en Aad Meinderts, directeur Letterkundig Museum beoordeelt de ingezonden boeken op alle aspecten. De hoofdprijs is de uitgave van het boek. Voor de tweede en derde plaatsen zijn er mooie geldprijzen van respectievelijk 1000 en 500 euro. De 25 beste inzendingen komen in een mooie catalogus ‘De 25 mooiste!’.
Meer informatie en de spelregels zijn te vinden op de website www.openjeeigenboek.nl.