Weer bewegen na kanker

15 april 2009 07:00

FILMWIJK - 'Klein Beginnen' is een bewegings- en conditieprogramma voor (ex)kankerpatiënten en mensen die lijden aan een chronische ziekte. Fysiotherapeut Remko Bijlsma van ART Fysio leidt trainingen vanaf dinsdag 21 april in het Parkhuys.


Mannen en vrouwen trainen wekelijks met elkaar in kleine groepen. Een plezierige en positieve manier om met het lichaam bezig te zijn. Er is ook ruimte voor individuele begeleiding. Het is goed om de ziekte weer te bewegen en zo chronische vermoeidheid te voorkomen.
Voor een persoonlijk plan van aanpak wordt deelnemers gevraagd een vragenlijst in te vullen. Het persoonlijke plan kan worden uitgebreid met begeleiding van een psycholoog.
Op dinsdag 21 april start de nieuwe cursus van acht lessen van een uur verspreid over tien weken, elke dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur. Aan het eind van elke les is er nog ruimte om met een kopje koffie of thee na te praten. Vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende verzekering. Aanmelden via het Parkhuys 036-5354444 of fysiotherapeut Remko Bijlsma (ART Fysio) 036-5451557.