Weer prijs voor Playground Stedenwijk

10 november 2009 10:49

STEDENWIJK - De Playground Stedenwijk is in Leiden opnieuw in de prijzen gevallen. Het succesvolle project waar verschillende doelgroepen met elkaar sporten onder begeleiding, was ingeschreven voor de Appeltjes van Oranje, een initiatief van het Oranje Fonds. De playground won de derde prijs in de regionale voorronde.


"Jammer dat we niet bij de eerste twee prijswinnaars zaten, want dan hadden we op bezoek gemogen bij prinses Máxima op paleis Noordeinde", zegt gymleraar René Maertens, initiator van de Playground en gymleraar bij scholengemeenschap Echnaton. "Prinses Máxima is de beschermvrouwe van de Appeltjes van Oranje."
De Almeerse Playground heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept, maar had stiekem gehoopt op één van de twee bovenste plekken. Winnaar werd nu een korfbalvereniging die niet alleen een G-team heeft opgestart, maar deze spelers met een beperking, méér laat participeren, dan uitsluitend korfballen. De tweede plek was voor een sportproject van allochtone vrouwen. Maertens: "Allebei projecten waar heel specifiek op één doelgroep wordt ingezet. Dat is een keuze van de jury. De Playground is misschien wel te multifunctioneel. Maar we moeten ook niet somber gaan zitten doen. Van de 122 inzendingen hebben we de derde plaats gehaald."
Dat levert de Playground ook een cheque van 250 euro op. "Die gaan we gebruiken voor een leuk project op de Playground."
De twee regionale winnaars gaan nu door naar aan de laatste ronde van de Appeltjes van Oranje. In mei worden de appeltjes door Máxima uitgereikt.