Weggeefwinkel in De Wijkhoek geopend

28 maart 2012 05:00

STEDENWIJK - Wethouder René Peeters heeft afgelopen vrijdag de weggeefwinkel in buurtontmoetingscentrum De Wijkhoek geopend. In de weggeefwinkel kunnen buurtbewoners goederen zoals servies, speelgoed en huishoudelijke spullen halen en brengen.


De weggeefwinkel is een initiatief van bewonerscommissie Stedenwijk-Noord en Buurtclub Stedenwijk. In ontmoetingscentrum De Wijkhoek zijn diverse activiteiten te doen zoals huiswerkbegeleiding, fitness voor COPD-patiënten, koffiebijeenkomsten en naailessen. De Weggeefwinkel is een goede aanvulling op dit aanbod. Bij het ‘runnen’ van de weggeefwinkel krijgt bewonerscommissie Stedenwijk-Noord ondersteuning van Buurtclub Stedenwijk, een leerafdeling van scholengemeenschap Echnaton, ROC Flevoland en Hogeschool Amsterdam. De buurtclub bestaat uit enthousiaste, jonge mensen die de buurtparticipatie willen verhogen en de gezondheid van Stedenwijkers wil bevorderen door activiteiten te organiseren op het gebied van sport, leefstijl en cultuur.

Uitreiking wijkwaardebonnen

Tijdens de feestelijke opening van de weggeefwinkel reikt wethouder René Peeters ook vier nieuwe Wijkwaardebonnen uit van het project Zelf Bedacht Zelf Gedaan. De Wijkwaardebonnen vertegenwoordigen geld dat bewoners kunnen gebruiken voor een goed initiatief voor een betere buurt in de Staatsliedenwijk, Stedenwijk-Noord, Stedenwijk-Midden (tot en met de Rotterdamweg), Kruidenwijk (ten oosten van het Tuinkruidenpad) en het Stadscentrum. Meer informatie op www.zelfbedachtzelfgedaan.nl.