Weidevogels kijken

21 april 2010 07:00

FLEVOLAND - Weidevogels zijn een aparte groep vogels die niet in de stad of in het bos te zien zijn. Daarvoor zal het platteland bezocht moeten worden. Deze week is het de eerste landelijke weidevogelkijkweek. Er zijn in Flevoland verschillende activiteiten te doen.


Op zaterdag 24 april om 10.00 uur kunnen bezoekers aan de Gemaalweg 4 bij Dijkveld Stol in Rutten kijken naar weidevogels. Daar staat een speciale weidevogelkijkhut waarin de weidevogels ongestoord zijn waar te nemen. In de mobiele kijkhut kunnen mensen goed zien wat er allemaal voorkomt aan vogelsoorten. Inmiddels zijn er al meer dan 35 nesten gevonden. Dat aantal zal aan het einde van het weidevogelseizoen wel zijn verdubbeld.
Op 24 april is er een excursie naar het Greppelveld van Het Flevo-landschap. Een prachtig gebied waar zelfs de watersnip en wulp nog broeden. Wie in alle rust van weidevogels wil genieten kan op eigen gelegenheid naar de Zwarte Hoek van Natuurmonumenten gaan. Op de website www.weidevogelskijken.nl staat meer informatie over al deze locaties vermeld. (Foto: aangeleverd)