Wereldtentoonstelling Dubai nu vlak voor Floriade

06 mei 2020 00:00

Door Robert Mienstra

ALMERE – De Wereldexpo 2020 in Dubai is uitgesteld en wordt gehouden van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022. Dat is een uitstel van een jaar. Dubai zal nu plaats vinden vlak voor de wereldtuinbouwtenstoonstelling de Floriade in Almere. Wat dit voor consequenties zal hebben voor het bezoekersaantal op de Floriade is onbekend.

Het thema van de wereldexpo in Dubai is duurzaamheid, schone energie en circulariteit. Thema's die ook bij de Floriade in Almere op het programma staan.

Door de coronacrisis en de lockdowns zijn de deelnemende landen niet in staat geweest zich goed voor te bereiden op Dubai. Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, voorzitter van het Expo 2020 Dubai Higher Committee meldt op de site van de wereldexpo: "We verwelkomen het besluit van de BIE-lidstaten de vertraging van Expo 2020 Dubai met een jaar te ondersteunen. We zijn de lidstaten dankbaar voor hun voortdurende inzet om bij te dragen aan een wereldtentoonstelling in Dubai, die een cruciale rol zal spelen bij het vormgeven van onze postpandemische wereld op een moment dat deze het meest nodig zal zijn."

De World Expo in Dubai is het grootste evenement dat ooit in de Arabische wereld is gehouden. De Expo 2020 verwelkomt 192 landen, plus bedrijven, multilaterale organisaties en onderwijsinstellingen.

Screenshot website Wereldexpo