Wereldtoppers bij Jägermeister Wake Riderz

17 september 2008 07:00

ALMERE - Diverse wereldtoppers waren dit weekeinde present bij de vierde editie van Jägermeister Wake Riderz op het Weerwater in Almere.


Er was dit jaar een sterk deelnemersveld afgereisd naar Almere om te strijden om de podiumposities bij de Big Air, Best Trick en Obstacle disciplines. Zoals de kersverse wereldkampioenen Mike Ketellapper en Maxine Sapulette.
Zaterdagavond werd onder het licht van schijnwerpers de Big Air afgewerkt, waarbij de hoogste sprong telt. Bij de heren won hier Maxine Sapulette verrassend. Zondag was de Almeerse Mayanka Jansen de verrassing. Zij wist de Best Trick te winnen. Mike Ketellaper won deze discipline bij de heren. Bij de Obstacles won Maxine Sapuletta bij de dames en bij de heren was het weer Mike Ketellapper die op zijn thuiswater in Almere wist te winnen.
Het publiek genoot van de spetterende actie op het water. Naast de wakeboard wedstrijden sloeg ook de BMX Lakejump competitie goed aan. De BMX-bikers sprongen via een schans het water in met spectaculaire sprongen. Daniël Wedemeijer wist hier te winnen voor Jean de la Nooy en Stuart Gibson. Meer informatie over de Jägermeister Wake Riderz, waaronder de volledige uitslag, is te vinden op www.riderz.tv.