Werken in de Sieradenbuurt:"Veilige buurt met tevreden bewoners"

18 oktober 2009 09:17

SIERADENBUURT - "Een veilige buurt", vindt wijkagent Tom Verkooijen de Sieradenbuurt. "En bewoners vinden het de mooiste buurt van Almere omdat het groen is en dichtbij de Oostvaardersplassen."


Verkooijen zegt: "Met de auto kom je er maar op één manier binnen en via dezelfde manier uit. Het is een veilige buurt. Bewoners zijn tevreden daarover." De relatief erg jonge Sieradenbuurt wordt volgens de wijkagent door bewoners omschreven als de mooiste buurt. "Het is vrij groen en binnen een paar minuten ben je in de Oostvaardersplassen." Hij typeert de wijk in Buiten als "rustig - op wat individuele gevallen na." Verkooijen: "Als ik bewoners spreek dan zijn ze ook zeer tevreden, het is er rustig wonen."

Punt van aandacht

De wijkagent wijst bewoners wel op het volgende: "In de Sieradenbuurt wordt er nog wel eens ingebroken in een woning dan wel auto. Dit gebeurt niet alleen tijdens de nachtelijke uren maar ook overdag." Zijn advies: blijf goed opletten. "Vertel je buren als je een tijdje weggaat. De sociale controle is erg belangrijk." En een punt van aandacht blijft volgens de wijkagent "goede verlichting in en rondom de huizen".
Wat de wijkagent graag anders zou zien in deze buurt is de snelheid waarmee bewoners de Sieradenbuurt inrijden. "Er staat sinds kort een bord van 30 kilometer per uur. Pas je snelheid daarop aan."
Nog een tip voor de hondenbezitters van Verkooijen: in de Sieradenbuurt zijn er genoeg mogelijkheden om honden uit te laten. "Probeer dit niet te doen nabij de woningen."
Twijfel? Contact!

Bewoners die vragen of zaken hebben die de wijkagent aangaan, kunnen bij het politiebureau aan het Keerkringplein (tegenover De Vrijbuiter) in Buiten Centrum terecht of bellen met 0900-8844. "De kans bestaat natuurlijk wel dat ik ze doorverwijs naar instanties waar ze moeten zijn, omdat het niet voor de politie is. Maar," voegt hij er aan toe, "bij twijfel: altijd contact opnemen met ons!"