Werken in het stadscentrum:"Met recht de slogan 'Het kan in Almere'…"

30 september 2009 06:30

STAD CENTRUM - "Almere is gewoon een heel aantrekkelijke stad om in te leven en te werken", vinden de wijkagenten Louis Bennenk en Hans de Vriend die in het centrum van Almere Stad werkzaam zijn. Beiden houden zich bezig met het uitgaanspubliek, de verslavingsproblematiek in het stadshart, de overvallen en de klaarblijkelijke aantrekkingskracht van het stadscentrum op jeugdgroepen uit Amsterdam Zuid-Oost.


"Wij vinden Almere gewoon een heel aantrekkelijke stad om in te leven en te werken", vinden Bennenk en De Vriend. "Almere heeft erg veel te bieden en doordat het een nieuwe stad is, is Almere ook uniek. Met recht ook de slogan 'Het kan in Almere'…"
Wat hen opvalt is de betrokkenheid van bewoners en ondernemers in het stadshart. "Bovendien is de samenwerking met de partners, zoals de gemeente in verband met het cameratoezicht en de winkeliersvereniging OVSA en de jongerenwerkers goed." Ook met de uitbaters in de horeca hebben de wijkagenten goed contact. "We houden ons bezig met het uitgaanspubliek. Ook de verslavingsproblematiek in het stadshart heeft onze aandacht. Daarbij gaat het om verblijfsruimten en het ophouden in de openbare ruimte."

Aantrekkingskracht

Naast de aandacht en opsporing van verdachten op overvallen, speelt de klaarblijkelijke aantrekkingskracht van het stadscentrum op jeugdgroepen uit Amsterdam Zuid-Oost. "Het stadshart van Almere is een aantrekkelijk gebied om te vertoeven. Het leeft. Het heeft veel te bieden op gebied van winkelen, uitgaan en evenementen."
Helaas heeft die aanlokkelijke kant ook een keerzijde. Onlangs werd een speelgoedwinkel in het stadscentrum nog overvallen. Bewoners uit het stadscentrum kunnen met alle vragen die de politie aangaan, bij deze wijkagenten terecht. "Wij wijkagenten zijn in principe overal op aanspreekbaar. Het is niet zo dat wij ook alles afhandelen", leggen Bennenk en De Vriend uit. "Wij houden ons namelijk met politiewerk bezig en zullen mensen voor overige zaken doorverwijzen."