Werken in Poort Centrum en Europakwartier"Een uitdaging voor ons en veel mogelijkheden voor bewoner

28 oktober 2009 07:17

POORT CENTRUM EN EUROPAKWARTIER - Wijkagenten Manon Althof en André Buruma bestieren met zijn tweeën Almere Poort. "Een stadsdeel met enorm veel verschillende woon- en leefstijlen."


Manon: "Almere Poort is een nieuw gebied met bewoners die al eerder in andere wijken in Almere woonden en mensen vanuit buiten Almere." De wijkagente vindt Poort een gebied met "heel veel mogelijkheden". Ze vervolgt: "Er zijn enorm veel verschillende woon- en leefstijlen. Zo zijn er bewoners die een paard hebben en daarom op hun grond stallen hebben. Aan de achterzijde van de woningen wordt dan een brug gebouw die direct toegang geeft naar de manege."
Het werken in Poort is voor de twee wijkagenten "uitdagender dan in de andere gebieden omdat dit gebied nog volledig in ontwikkeling is". André: "Het gebied verandert letterlijk met de dag. Er is nog helemaal niets dus het netwerk moet je van het begin af aan opbouwen." Beiden zien het daarom als een uitdaging. "Ook een andere benadering. We hebben geleerd van de fouten die gemaakt zijn in andere bestaande Almeerse wijken, en proberen deze te voorkomen in Poort." Manon vult hem aan: "Zoals de beveiliging van bouwterreinen en de in aanbouw zijnde woningen." De wijkagenten signaleren dat er inbraken op de bouwterreinen zijn en bij nog niet opgeleverde woningen. "Soms worden er complete kozijnen of keukens gestolen."
In Poort en het Europakwartier is er soms wat overlast van jeugd. André: "Sommige jongeren vernielen bij de net nieuwe scholen de speelplaats. De speeltuintjes zitten regelmatig onder de graffiti. Dat heeft wel onze aandacht."
Wat de wijkagenten graag snel zouden willen in Poort, is de straatverlichting en drempels op de wegen waar heel hard gereden worden.

Vragen?

Bewoners in Poort kunnen in principe met elke vraag bij de wijkagenten terecht. "Wel zal het antwoord regelmatig zijn dat ze doorverwezen worden naar een andere instantie of dat er wordt gevraagd of zij eerst zelf actie willen ondernemen. Los een probleem met je buurman die geluidsoverlast veroorzaakt, zelf op."