Werkervaringsplekken gezocht voor zorghulpen

15 oktober 2008 07:00

ALMERE - Voor de studenten van de opleidingen Zorghulp en Helpende Zorg & Welzijn zoekt het ROC Flevoland 'leergezinnen'. Studenten kunnen bij hen gratis aan de slag. Aan de Straat van Florida 1 heeft het ROC afgelopen donderdag hierover een informatie-avond georganiseerd.


Een leergezin is een gezin met of zonder kinderen, of bestaat uit ouderen, alleenstaanden of iemand met een beperking of handicap. Voor zorghulpen is dit een ideale werkervaringsplek. Er zijn landelijke voorwaarden waaraan een werkervaringsplek moet voldoen om als onderdeel van de opleiding te kunnen worden geaccepteerd. Zo moet er een begeleider, een volwassen gezinslid bijvoorbeeld, aanwezig zijn op de werkplek. Ook moeten de juiste vaardigheden aan bod komen en het gezin mag niet al klant zijn van professionele hulpverleners. Almeerse gezinnen die ook leergezin willen worden, kunnen via het ROC en de site meer informatie krijgen. De studenten starten begin november bij de leergezinnen.
Meer informatie: www.rocflevoland.nl en tik in het zoekschermpje 'leergezinnen'. Of bel 036-5495900 en vraag naar Yvonne Valk of Noëlle Borkulo.