Werkplaats Motorvereniging Almere open voor alle motorrijders

29 april 2010 07:00

DE VELDEN - De werkplaats van de Motorvereniging Almere (MVA) aan de Meerveldstraat 55 in Almere Haven was zaterdag 3 april geopend voor alle motorrijders van Almere en omgeving. Activiteitencommissielid van de vereniging Dirk Rietkerk doet verslag van de eerste ‘open sleuteldag’.


Ondanks het regenachtige weer wist een aantal de weg naar de Meerveldstraat toch te vinden.
Er werd dan ook driftig gesleuteld aan allerlei motoren, variërend van een klassieke Italiaan, allerhande Japanse modellen tot een ratbike zijspan.
Maar er werd niet alleen gesleuteld in de professioneel ingerichte werkplaats. Zo kwam er iemand die zelf uit sloperijonderdelen een klassieke Harley Davidson gebouwd had z’n fotoalbum showen. Ook kwam een oud-coureur, hij wist het een en ander te vertellen over races van vroeger en werden er onder het genot van een kop koffie en een stuk taart reisverhalen uitgewisseld.

Sleuteldagen en open avonden
Motorrijders die deze dag gemist hebben krijgen een herkansing. Naast de sleuteldagen op iedere eerste zaterdag van de maand is het clubgebouw iedere dinsdag- en vrijdagavond geopend voor een gezellige babbel aan de bar en/of het onderhoud aan de motor.
In de in motorstijl ingerichte kantine, waar zelfs een complete motorfiets aan de muur hangt, worden diverse activiteiten georganiseerd. Naast de vele toerritten in binnen- en buitenland zijn dit informatieavonden, club-barbecues en Oud-en-nieuwfeesten.
Kijk voor meer informatie op www.motorvereniging.nl.
IN KADER
Almeerse motorfanaten
De MVA bestaat al sinds 1979 en is opgericht door een stel Almeerse motorfanaten. Na een aantal jaren een ruimte gehuurd te hebben, werd besloten een eigen onderkomen te gaan bouwen. De start van de bouw was in 1987 en in 1989 was de officiële opening van een eigen clubgebouw in Almere Haven, op sportpark De Wierden.