Werkzoekenden houden elevator pitch voor werkgevers

04 april 2012 05:00

RANDSTAD – Om werkzoekenden op een andere manier onder de aandacht te brengen bij werkgevers, organiseert het UWV Werkbedrijf de komende weken elevator pitches. Om de week kunnen dertig werkzoekenden zichzelf in een elevator pitch aan bedrijven presenteren.


De eerste bijeenkomst, gericht op werkzoekenden in de zakelijke dienstverlening, was afgelopen donderdag. Donderdag 12 april zijn werkzoekenden in de sectoren handel, logistiek, horeca en overig aan de beurt, wat twee weken later gevolgd wordt door zakelijke dienstverlening. Tot 5 juli wisselen deze sectoren elkaar af.
Adviseur werkgeversdiensten bij UWV Werkbedrijf, Henk Verhage, verwacht dat deze manier van ‘zakelijk daten’ een succes wordt in Almere. “In totaal kunnen 240 mensen hieraan meedoen. Per middag kunnen dertig mensen in maximaal een minuut aan bedrijven vertellen wie ze zijn, wat ze zoeken en wat ze te bieden hebben. Op de dinsdagen voorafgaand aan de elevator pitch worden de deelnemers voorbereid met een workshop en ook tijdens de pitch zijn er UWV-medewerkers aanwezig om ondersteuning te geven.”
Na afloop van de pitch kunnen de aanwezige werkgevers de kandidaat een vraag stellen en aangeven met welke kandidaten ze verder in gesprek willen. “Wij zorgen er dan voor dat ze de cv’s krijgen toegestuurd”, aldus Verhage. De kans is groot dat er goede matches worden gemaakt. “Bij deze elevator pitches wordt de selectie gemaakt puur op de vraag van de werkgevers. Daardoor komt er vermoedelijk een hogere uitstroom naar werk.”

Aanmelden

De eerstvolgende elevator pitch-ronde is op donderdag 12 april voor werkzoekenden in de sectoren handel, logistiek, horeca en overig. Twee weken later, donderdag 26 april, is het de beurt aan zakelijke dienstverlening. De eerste groep start om 14.45 uur, de laatste om 16.00 uur.
Iedereen met een ww-uitkering (minimaal drie maanden) kan zich aanmelden. Stuur daarvoor een e-mail naar henk.verhage@uwv.nl.