Wervingsavond handelspersoneel trekt veel werkzoekenden

27 oktober 2009 08:00

RANDSTAD - Bij het UWV Werkbedrijf aan de Markerkant 20-04 was afgelopen donderdag een informatiemarkt voor werkzoekenden in de detail- en groothandel. De wervingsavond toonde de mogelijkheden die de sector handel biedt. De avond leverde onverwachte taferelen op, met een onverwacht hoge opkomst van werkzoekenden.


De markt was georganiseerd op het Werkplein Almere in samenwerking met bedrijfsadviseur Patricia van Blitterswijk en het Kenniscentrum voor de Handel. De avond was in het kader van het project 'maatwerk voor de vraag'.
De oproep vanuit het Kenniscentrum Handel was: er zijn nu al vacatures in deze sector en er komen na de recessie nog veel meer aan. Voor winkels en supermarkten, jong, oud, maakt niet uit. Voor een opleiding kan worden gezorgd.
Wie goed gemotiveerd is en opgeleid wilt worden, komt in aanmerking. Vestigingsmanager UWV Werkbedrijf Almere, Jos Toussaint: "De opkomst waarmee wij rekening hielden was ongeveer 25 werkzoekenden. Toen de deuren om 18.00 uur open gingen stonden er echter ruim 75 mensen op de stoep. In hoog tempo moest toen de grote vergaderzaal ontruimd worden en de beursvloer ingeruimd worden om dit grote aantal te accommoderen."
Ruim 35 mensen komen de komende weken terug op de vestiging in Almere voor een individueel selectiegesprek.
Toussaint: "Het was even improviseren, maar in samenwerking lukt veel! Al met al een zeer geslaagde avond."