Wervingscampagne voor meer leraren in Almere

15 maart 2021 08:00

ALMERE - Om het lerarentekort in Almere terug te dringen is maandag de wervingscampagne 'Word ook leraar in Almere' van start gegaan, met trotse Almeerse leraren in de hoofdrol.

De campagne vormt een van de acties die worden ingezet in de strijd tegen het lerarentekort in Almere. Dat dit nodig is staat buiten kijf. Door het lerarentekort staat de kwaliteit van het onderwijs in Almere onder druk. In de campagne vertellen Almeerse docenten waarom ze voor het onderwijs hebben gekozen en waarom ze zo trots zijn op die keuze. Allen vertegenwoordigen ze een specifieke doelgroep die kansrijk is voor het Almeerse onderwijs, denk aan docenten die in Almere wonen maar elders werken, zij-instromers, herintreders maar ook (bijna) gepensioneerden. De campagne zal de komende maanden zowel online als offline via verschillende kanalen zichtbaar zijn.

'Goed onderwijs is belangrijk'

Wethouder Roelie Bosch van Onderwijs is enthousiast over de wervingscampagne: "Goed onderwijs voor alle leerlingen in Almere is ontzettend belangrijk en daar zijn goede en genoeg leraren voor nodig", benadrukt zij. "In Almere is er helaas een tekort aan leraren en we zijn druk bezig om dit gat te dichten. Deze wervingscampagne levert daar een bijdrage aan. Als je geïnteresseerd bent in het vak van leraar, kun je je uitgebreid laten informeren en wellicht vind je een baan in Almere in dit mooie en dankbare vak."

Campagnewebsite

Het hart van de campagne vormt de campagnewebsite wordookleraarinalmere.nl, waar alle nuttige informatie voor een carrière in het Almeerse onderwijs overzichtelijk bij elkaar gebracht is. Geïnteresseerden worden enthousiast gemaakt over de positieve kanten van het beroep én krijgen meer informatie over een baan in het onderwijs. Vanuit de campagnewebsite worden bezoekers gemakkelijk doorverwezen naar bijvoorbeeld de website van de schoolbesturen (flevowijs.nl) voor een persoonlijk adviesgesprek of de vacatures.

De campagne vloeit voort uit het gemeentelijke actieplan 'Leraren voor Almere' dat eind 2019 door de gemeenteraad is vastgesteld. Dit plan is door de gemeente opgesteld in afstemming met betrokken partners in en om Almere zoals de Almeerse schoolbesturen, Passend Onderwijs Almere, Windesheim Almere en anderen.

Almeerse leraren zijn het boegbeeld van de campagne. (Foto: aangeleverd)