Wethouder Haanstra niet herkiesbaar

18 oktober 2009 13:53

ALMERE - Wethouder Johanna Haanstra (PvdA) keert na de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar niet terug in het Almeerse gemeentebestuur.


Zij heeft de fractie en haar partij laten weten dat zij niet op een plaats op de kandidatenlijst wil staan en ook niet beschikbaar is voor een derde termijn als wethouder. Totdat er na de verkiezingen een nieuw college is geformeerd blijft ze haar taken als wethouder gewoon vervullen. Haanstra: “Er is nog veel werk te doen tot die tijd. Ik ben sinds 1986 op de één of andere plek actief in Almere en Flevoland. Het is tijd om het stokje door te geven aan een nieuwe generatie bestuurders en voor mij is het tijd om een vervolgstap te zetten in mijn carrière”.
Haanstra was van 1986 tot 1991 raadslid, van 1995 tot 1998 statenlid, van 1998 tot 2002 fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad en van 2002 tot heden wethouder. Momenteel heeft zij de portefeuille Maatschappelijke participatie, ondersteuning en zorg, personeel en organisatie, bedrijfsvoering/financiën en het programma jeugd in haar portefeuille.