Wethouder Martine Visser op missie in Osaka

27 mei 2009 07:00

ALMERE - Een handelsmissie onder leiding van de Amsterdamse burgemeester Job Cohen ontmoette vorige week 63 Japanse bedrijven uit Osaka (Japan) en omliggende steden. Ook de Almeerse wethouder Martine Visser van economische zaken en werkgelegenheid was hierbij aanwezig.De handelsmissie bezocht het seminar over de voordelen van investeren in de Amsterdam Metropolitan Area en het vestigen van Europese hoofdkantoren in deze regio. Tot de toehoorders behoorden Japanse multinationals en MKB-bedrijven.
Naast burgemeester Cohen wordt de regio in Japan op dit moment bestuurlijk vertegenwoordigd door de burgemeester van Amstelveen, Jan van Zanen, en de loco-burgemeesters van Amstelveen, Almere en Haarlemmermeer. In Osaka ontmoetten zij vandaag in het bijzijn van de andere handelsdelegatieleden diverse Japanse multinationals uit de Amsterdam Metropolitan Area. In totaal bezoekt het gezelschap 23 bedrijven. In navolging van Osaka wordt op donderdag 21 mei eenzelfde business seminar gehouden in Tokio.
Japan is al jarenlang, na de VS, de grootste buitenlandse investeerder in de Amsterdam Metropolitan Area. Het overgrote deel van de bijna vierhonderd Japanse bedrijven in Nederland is in de Amsterdamse regio gevestigd. En deze positie wordt nog steeds verder verstevigd. Er is dus een groot economisch belang voor de regio om de relatie met het Japanse bedrijfsleven te verstevigen.