Wethouder op de foto voor opening expositie

27 mei 2009 07:00

STAD CENTRUM - Wethouder Arno Visser heeft donderdag 14 mei officieel de expositie geopend van de Almeerse fotografe Mona Alikhah. Haar foto-expositie hangt momenteel in de B-passage van het stadhuis.


Visser opende de expositie door een met draadloze zelfontspanner een foto te maken van zichzelf en de fotografe voor de foto's. "Het leek mij een leukere manier om de expositie te openen dan door gewoon een lintje door te knippen", zegt Alikhah. "Ik heb het gewoon geprobeerd en het was erg leuk."
De foto's in de expositie van Alikhah hebben allemaal spraakmakende locaties in Almere als onderwerp. De foto's hebben een link naar het symbool van de jaren vijftig, met Marilyn Monroe die op de Almeerse locaties te zien is. Het charmante, uitdagende en verleidende boegbeeld van de jaren vijftig, ver voor het ontstaan van Almere, plaatst Mona Alikhah in de context van de moderne, charmante, uitdagende en verleidende architectuur van Almere.
De foto-expositie is nog tot 29 mei te zien. Ansichtkaarten van deze expositie zijn te koop bij Bruna en bij het VVV in het stadhuis. Kijk voor meer informatie op www.monavid.com.