Wethouder overhandigt programma Stad en Natuur aan Universum

18 juni 2020 12:00

NOBELHORST – Wethouder Roelie Bosch heeft woensdag het basisschoolprogramma van Stad en Natuur voor het schooljaar 2020-2021 overhandigd aan directeur Yvonne Penne van Sterrenschool het Universum in Nobelhorst.

Elk voorjaar ontvangen Almeerse scholen het jaarprogramma voor het komende schooljaar, met het aanbod voor natuur- en milieueducatie in Almere. Dit jaar kunnen de scholen onder andere een keuze maken uit diverse activiteiten bij boeren uit Almere en de directe omgeving. Denk hierbij aan een 'Kijkje in de kas' van Onze Volkstuin in Almere Buiten, 'Van graan tot poffertje' bij de Stadsboerderij op de Kemphaan, 'De boer op bij diverse boeren in de polder en 'Appels met peren vergelijken' bij Fruithal Smits in Zeewolde. Met deze lessenserie leren kinderen hoe voedsel lokaal geproduceerd wordt voor het op hun bord belandt.

Afval=GrondsTOF

Samen met de gemeente Almere en het Upcyclecentrum zijn er ook activiteiten rondom het thema Afval=GrondsTOF. Leerlingen ontdekken hierbij over het hergebruik van afval, waarom dit zo belangrijk is en welke bijdrage ze zelf kunnen leveren. De groepen kunnen bijvoorbeeld op 'Afvalexpeditie' bij het Upcyclecentrum, 'De wereld achter je spijkerbroek' ontdekken en aan de slag met 'Zwervend afval'.

Stad & Natuur werkt voor dit aanbod samen met diverse partners uit de stad zoals Collage-Almere, allerlei boeren, Staatsbosbeheer, Het FlevoLandschap, Almeerse cultuurmakers en zzp-ers. Door Covid-19 is een deel van het aanbod komen te vervallen, maar een groot deel van het aanbod kan buiten plaatsvinden en op en rondom school. Scholen kunnen inschrijven op de activiteiten via www.stadennatuur.nl/inschrijven.

Directeur Yvonne Penne van het Universum, Oliver Huizenga en wethouder Roelie Bosch. (Foto: aangeleverd)