Wethouder Smidt bezoekt Beraadsgroep

07 maart 2012 06:00

STAATSLIEDENWIJK – Wethouder Ineke Smidt komt donderdag 8 maart kennismaken met de deelnemers aan de Beraadsgroep in buurtcentrum ’t Kardoes aan de J.G. Suurhoffstraat 45. Deelnemers aan de Beraadsgroep kunnen de wethouder vragen stellen over onderwerpen uit haar portefeuille.


Ineke Smidt is wethouder voor participatie, zorg en inkomen. Mevrouw Smidt is onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet Maatschappelijke ondersteuning en de Wet werk en bijstand. Ook het armoedebeleid, de schuldhulpverlening en de maatschappelijke opvang zitten in haar takenpakket.
De wethouder zal de vragen zoveel mogelijk beantwoorden. Bij een vorig bezoek aan de Beraadsgroep werd de wethouder onder meer kritisch bevraagd over privacy bij de schuldhulpverlening.

Leven met een minimuminkomen

Na het informatieve deel van de Beraadsgroep is er ruimte voor de actualiteit van leven met een minimuminkomen. Daarvoor is het rondje ‘klachten, wensen en verlangens’. Iedere deelnemer krijgt de mogelijkheid om zijn of haar vragen te stellen.
Belangrijke opmerkingen van deelnemers aan de Beraadsgroep worden in het Cliënten Beraad Almere besproken. Wie meer wil weten over het CBA, kan tijdens de Beraadsgroep op een aardige manier kennis maken met het Cliënten Beraad Almere.
De bijeenkomst van de Beraadsgroep begint om 13.00 uur. De deelnemers zijn welkom. Het CBA vergoedt elke deelnemer drie euro voor gemaakte onkosten en zorgt voor een kop koffie of thee.