Wielertocht Ab Classic

18 maart 2009 08:00

HAVEN - De eerste Ab Classic wordt op zaterdag 28 maart verreden. De wielertocht van 150 kilometer vertrekt om 9.00 uur vanaf Jan Wisse Tweewielers aan de Kruisstraat 39 in Almere Haven. Het inschrijfgeld komt ten goede aan de PIM Foundation voor kinderen met meervoudige beperking.


Deze rit is een ideale voorbereiding op voorjaarsklassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Beklommen worden ondermeer de Amerongse Berg (van twee kanten), de Grebbeberg (van twee kanten), de Koerheuvel, Paardenveld, Maarnse Berg en niet te vergeten de Stichtse Brug.
Ook Bakkerij Bart, Modelbouwshop Flevoland en Slagerij Cor Verhoef nemen deel aan de sponsering, net zoals Schwallbe en Powerbar. Bakkerij Bart zal de renners tijdens de rit voorzien van het één en ander.
Deze tourrit gaat achter voorrijders, ook zullen er een aantal klimmetjes in zitten.
De tourrit gaat als volgt: Gooimeer, Stichtse brug, Eemnes, Amersfoort, Leusterheide, Driebergen, Maarsbergen, Leersum, Overberg, Amerongen, Paardenveld, Maarnseberg, richting Amersfoort en dan een aantal vlakke kilometers naar de Stichtse brug. De finish is bij Jan Wisse, waar een aandenken zal worden uitgereikt.
De koffie staat klaar vanaf 8.00 uur, de start van de rit is rond 9.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de start.
Inschrijven kan aan de start of met voorinschrijving via mail: ab.barber@planet.nl. Kosten voor deelname: 5 euro.
Meer info op www.hardrijdenisleukeropdefiets.nl, www.pimfoundation.com en www.klimexperience.nl. Voor het bekijken van de inschrijvingen www.abbarber.nl of mail ab.barber@planet.nl.