Wijkagent in WaterwijkTips van Jeroen Splint voor de inwoners

04 februari 2009 08:00

ALMERE - Sinds 2001 is Jeroen Splint werkzaam bij de politie Flevoland. "Sinds 1 november vorig jaar werk ik als wijkagent in Waterwijk." Hij heeft sindsdien met veel bewoners kennisgemaakt tijdens zijn tochtjes op zijn dienstfiets door de wijk. Hij heeft diverse tips voor de bewoners uit Waterwijk.


Splint: "Het is mij opgevallen dat de Waterwijk een heel mooi, groot en gevarieerd gebied is. Er is van alles. Van een winkelcentrum tot een groot groen gebied en aangrenzend water." Tevens is hem opgevallen dat er zeer veel speelveldjes voor de jongere jeugd door de gehele wijk zijn. "Voor de jeugdigen in de leeftijd 14-18 jaar zijn er minder voorzieningen in de wijk." Splint raad deze jongeren en overige bewoners van Almere aan om eens te kijken op de website van Stichting de Schoor: www.deschoor.nl.
"Ik vind het belangrijk dat mensen met elkaar in gesprek blijven", zegt de wijkagent. "Bij een burengeschil kan eventueel gebruik gemaakt worden van Buurtbemiddeling, een onafhankelijke instantie: www.buurtbemiddelingalmere.nl."
Verder wil hij benadrukken: "Behandel een ander zoals je zelf behandeld wenst te worden. Doe dit in het contact met elkaar. Spreek bijvoorbeeld bij overlast van jeugd, de jeugd eerst zelf aan. Doe dit op een rustige wijze. Je zal zien dat 98 procent begrip toont en er rekening mee gaat houden. Voor de overige 2 procent die hieraan geen gehoor geeft, is er de weg naar de jongerenwerker (via De Schoor) of de politie."

Heterdaad

Een minpunt vindt Splint de rommel die hij op de openbare weg of in hofjes aantreft in Waterwijk. "Voor onbeheerde fietsen, defecte lantaarnpalen, dumpingen, kapotte stoeptegel kan iedere Waterwijker de gemeente Almere bellen op 036-5399911. Mailen kan naar info@almere.nl of doe je melding via de website: www.almere.nl."
Helaas komt de wijkagent in Almere nog heel vaak bij mensen die niet weten wie de buren zijn of bij bijvoorbeeld een vernieling of inbraak het wel horen maar geen actie ondernemen. Splint: "U mag als burger zelfs iemand op heterdaad aanhouden en dan overdragen aan de politie. Als we met zijn allen hier aan gaan werken zal het voor de "boefjes" minder leuk worden. Zij worden dan uit de anonimiteit gehaald." Hij besluit: "Samen houden we Waterwijk leefbaar!"