Windesheim Flevoland introduceert Online keuzetest ‘Kiezen doe je fff’

11 april 2012 05:00

STAD CENTRUM – Een passende studie kiezen valt niet altijd mee. Daarom introduceert Windesheim Flevoland de online keuzetest ‘Kiezen doe je fff’. Aan de hand van tien vragen is eenvoudig vast te stellen wat een aankomend student nog moet weten om een goede keuze te maken. Daarbij geeft de test aan wie hij of zij het beste kan spreken op de open avond van de hogeschool op donderdag 19 april.


De test koppelt de studiekiezers heel gericht aan huidige studenten, docenten of de decaan die op de open avond klaar staan om alle vragen te beantwoorden. Wil een Havo 5-scholier bijvoorbeeld meer weten over het studentenleven in Almere? De ‘Kiezen doe je fff’-test verwijst de leerling dan naar de studenten van studentenvereniging Endzjin op de open avond, en naar de stand over studentenhuisvesting. Is er interesse voor techniek? ‘Kiezen doe je fff’ stuurt door naar docenten en studenten van het cluster ICT & Techniek. Andersom weten zij van de komst van de aankomend student af, en krijgt de potentiële student de informatie waar hij of zij naar op zoek is. De test is te vinden op www.windesheimflevoland.nl.

Open avond

Op donderdagavond 19 april staan de deuren van de hogeschool van 17.00 tot 20.00 uur open voor scholieren en hun ouders. Opleidingen presenteren zich, en ook studenten en docenten staan klaar om vragen te beantwoorden over de achttien hbo-opleidingen van Windesheim Flevoland.
Een gedetailleerd programma van de open avond is te vinden op www.windesheimflevoland.nl.