Winkelcentrum Muziekwijk niet blij met Kerstgezang

18 februari 2010 07:20

MUZIEKWIJK - De ChristenUnie Almere heeft schriftelijke vragen gesteld nu blijkt dat een Christelijke zanggroep vlak voor Kerst door ondernemers van winkelcentrum Muziekwijk op een nare manier zijn weggestuurd.


De elf leden van de zanggroep stonden op zaterdag 19 december omstreeks 16.00 uur in het winkelcentrum kerstliederen te zingen toen zij, volgens de ChristenUnie in opdracht van de winkeliersvereniging, werden weggestuurd. De zanggroep besloot geen heisa te maken en besloot buiten het centrum hun liederen te zingen, maar ook daar werd hen dit verboden. "Ze werden zelfs gewaarschuwd dat, als ze toch durfden zingen, het risico helemaal voor henzelf zou zijn", zegt Jelte Huizenga van de ChristenUnie in een persbericht. De partij is van mening dat het zingen van kerstliederen in openbaar gebied behoort tot de vrijheid van godsdienst en meningsuiting en dat winkeliers niet het recht hebben dit te verbieden, zolang de zangers binnen de grenzen van de wet blijven bij deze activiteit. "Het is onvoorstelbaar dat de commercie zo bot is geworden, dat ze wel geld wil verdienen aan het feest van de geboorte van Jezus Christus, maar het een bedreiging vindt als gelovigen in de buurt van hun kassa's over die wereldschokkende gebeurtenis gaan zingen", aldus het raadslid.
De ChristenUnie wil nu van het college weten of de handelingen van de winkeliersvereniging Muziekwijk door de wettelijke beugel kunnen. Volgens de partij kunnen de handelingen in ieder geval niet door de morele beugel.