Winkels weer open voor afhalen van bestellingen

11 februari 2021 07:10

ALMERE - Winkels mochten woensdag de deuren weer openen voor het afhalen van bestellingen. Klanten moeten de bestellingen wel buiten in ontvangst nemen, na online een tijdslot te hebben geboekt. Deze 'click and collect' mogelijkheid moet de bezorgdiensten ontlasten en biedt weer wat meer mogelijkheden voor niet-essentiële winkels die al sinds half december gesloten zijn.

Ook Brow Bar Almere aan de Markerkant 1205 was blij om gisteren op deze manier weer klanten te kunnen ontvangen. "Aangezien onze salon sinds 13 december gesloten is, moeten wij creatief blijven en op een andere manier omzet genereren", vertelt eigenaresse Kelly Clark. "Net als heel veel andere ondernemingen staan we in de kou. En woensdag deden we dat letterlijk. We verkochten warme chocolademelk met slagroom en bananenbrood TO GO en al onze vaste klanten konden op afspraak hun favoriete items ophalen."

Valentijnsdag

Voor ondernemers is het een mooi moment om nog in te kunnen spelen op Valentijnsdag, zondag 14 februari. "Ook wij hebben tot en met zondag leuke Valentijnsacties", vertelt Clark. "We stonden gisteren ook buiten met een gezellig versierde tafel, helemaal in het thema Valentijn. Het was een enorm geslaagde dag en we zijn al onze lieve klanten ontzettend dankbaar voor hun support. Wij gaan vanaf nu iedere weeks wat leuks organiseren om lekker in de positieve energie te blijven in deze moeilijke tijd.''

Ook Brow Bar Almere kon woensdag buiten weer klanten ontvangen voor het afhalen van bestellingen. (Foto: aangeleverd)