WK4kids brengt culturen bij elkaar

28 mei 2010 16:48

ALMERE - Op de voetbalcomplexen van FC Omniworld en AS'80 wordt in het weekend van 12 en 13 juni het WK4Kids gehouden. Het grote WK 2010 is dan net begonnen. In Almere is het WK te zien in een jeugdig jasje, inclusief officiële loting, openingsceremonie, wedstrijddruk en de wedstrijdbeleving. De wereldtitel is nog nooit zo dichtbij geweest.


Jonge voetballers, jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot 13 jaar kunnen zich als team aanmelden op de website www.wk4kids.nl. Tijdens de loting op 27 mei wordt bekendgemaakt welk team voor welk land uit zal komen. Er is plaats voor 32 teams en er wordt gespeeld volgens het officiële WK-schema. Om het toernooi zo sportief mogelijk te laten verlopen wordt het toernooi opgesplitst in twee leeftijdscategorieën, namelijk het toernooi voor kinderen van 10 en 11 jaar een het toernooi voor kinderen van 12 en 13 jaar.
Het team dat wereldkampioen wordt wint een voetbalclinic, gegeven door een bekende voetballegende. Ook worden voor jong en oud verschillende activiteiten georganiseerd . Daarnaast zijn er verschillende kraampjes waar van alles te zien en te koop is uit de verschillende landen die meedoen.

Donatie voor SA Cares for Life

De deelnemende teams worden opgeroepen om via www.geefsamen.nl een fondsenwervende actie te starten en hun omgeving te vragen om een donatie te doen voor de projecten van SA (South Africa) Cares for Life. De deelnemende teams worden goed gecoacht om van hun fondsenwervende actie een groot succes te maken. Het team dat de meeste fondsen werft, krijgt een leuke prijs.
Het WK4Kids wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Almere, FC Omniworld, AS'80 en Hogeschool INHolland.