Woede om omzagen 'mooiste boom Kimwierde'

16 september 2009 07:00

KIMWIERDE - "Ook dit kan in Almere", verzucht lezer Rinus Lettinck uit Almere Haven richting de redactie van deze krant. "De mooiste boom uit de Kimwierde is geveld."


Ook Irma Schwab, secretaris van de bewonerscommissie De Wierden is woedend. "Er zijn vanuit de gemeente vele besprekingen met bewoners geweest. Niet alleen om te vertellen wat er gaat gebeuren, maar ook om te horen wat de bewoners willen. Er zijn promotie filmpjes gemaakt om bewoners betrokken te krijgen bij alles wat er in de wijk gaat gebeuren. Dit gebeurde allemaal op een plek die door iedere Wierdenaar genoemd wordt als het mooiste plekje van de Wierden. Dat is een groenstrook bij het water waar de gracht een bocht maakt. Er liggen waterlelies in het water en er staat een hele mooie, grote treurwilg in het water die net zo oud is als de wijk. Alle plannen hebben wij ingezien. Wat er allemaal in de wijk gaat veranderen, welke groenstroken gewijzigd worden, welke bomen verplaatst gaan worden en onze schitterende treurwilg stond nergens bij.
"Schwab heeft de groenwerkers om uitleg gevraagd. "Zij kregen de opdracht van de gemeente omdat de beschoeiing gedaan moet worden. Het boegbeeld van de Wierden hebben ze vernield. Hoe halen ze het in hun hoofd? Ik voel mij echt in de maling genomen. Ik heb het tot nu toe altijd voor de gemeente en haar partners opgenomen wanneer bewoners zich heel negatief uitlieten maar helaas ook ik ben mijn geloof in hun nu totaal kwijtgeraakt.