Woensdagavond bijeenkomst van Stadgenoot in WTC Alnovum Medeopdrachtgevers kiezen architect Toren 1 Alme

02 februari 2009 08:00

ALMERE - Stadgenoot organiseert woensdagavond 4 februari de architectenselectie voor Toren 1. Toekomstige gebruikers kiezen die dag de architect die Toren 1 gaat ontwerpen. Drie architectenbureaus presenteren dan hun schetsontwerp voor Toren1.


Toren 1 krijgt straks ongeveer honderd werk- en wooneenheden, waarvan de toekomstige huurders en kopers medeopdrachtgever worden. Als pioniers denken en beslissen de toekomstige bewoners mee over hoe de toren er straks van binnen en buiten uit komt te zien.
De medeopdrachtgevers van Toren 1 krijgen een belangrijke stem in de keuze van de architect, de vormgeving, de indeling, het beheer en de plaats van de eigen werk- en/of woonruimte binnen het gebouw. Als regisseur bewaakt Stadgenoot de balans tussen de individuele keuzevrijheid en het gemeenschappelijke belang. Het medeopdrachtgeverschap maakt van Toren 1 een bijzonder bouwproject, dat rekening houdt met de werk- en woonwensen van de toekomstige gebruikers.

Architectenselectie

Tijdens de architectenselectie presenteren drie architectenbureaus, Dedato Burobeb, Biq en Onix, hun schetsontwerpen. Na de presentaties van de schetsontwerpen stemmen medeopdrachtgevers op hun favoriete ontwerp.
De architectenselectie vindt plaats op woensdag 4 februari om 19.00 uur a.s in WTC Alnovum, P.J. Oudweg 1, in Almere Stad. Meer informatie is te vinden op www.stadgenoot.nl/toren1, hier kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de bijeenkomst. Inschrijven als medeopdrachtgever kan ter plaatse.