'Women of the world' thema van multiculti feest voor jong en oudLumièreparkfestival in teken van

10 juni 2009 07:00

FILMWIJK - "Het Lumièreparkfestival staat dit jaar in teken van de vrouw", vertelt Glen Leeuwin, voorzitter van het jaarlijkse festival in het gelijknamige park in Filmwijk. "Dit jaar vindt de feestelijke editie plaats op zondag 14 juni in Filmwijk."


De Stichting Multiculturele Organisatie Almere (SMOA) organiseert zondag 14 juni in samenwerking met stichting Bombarie haar eerste lustrum met een extra feestelijke editie. Leeuwin: "Het Lumièreparkfestival heeft dit keer als thema 'Women of the world'. De activiteiten zijn wel voor iedereen. Maar voornamelijk vrouwen organiseren de activiteiten dit jaar."
Het doel van het Lumièreparkfestival is om bewoners van Almere dichter bij elkaar te brengen met kunst, cultuur, muziek en sport op verschillende niveaus. Daarnaast vindt SMOA het belangrijk dat jongeren uit Almere hun talenten aan andere jongeren kunnen tonen tussen 10.00 en 12.00 uur op het open podium. Ook jongeren van Digg'out treden op.
Tijdens deze tweede zondag in juni kunnen kinderen met hun ouders zich uitleven in het kinderdorp met springkussen, schminken en schilderen. Ook wordt The Drumline Best Brassgroup uitgekozen. Deze 'brassgroepen' lopen door het stadshart van Almere, rechtstreeks naar het podium van het festival. Naast het sport- en voetbaltoernooi, zijn er veel artiesten. "Zoals muziekformatie La Fiësta, District Lyons, Robotix, Valerius en een geweldige show met vrouwelijke artiesten."
Het festival wordt onder andere mogelijk gemaakt door Almere DEZE WEEK, het Oranje Fonds en de gemeente Almere.

Voor meer informatie en het programma van het Lumièreparkfestival, kijk verder in Almere DEZE WEEK op pagina…